kad ucapan ntuk staff2

30 Januari 2010
muka depan kad ucapan selamat hari lahir ntuk
staff2 jabatan tempat aku praktikal.....
aku cuba la design sket ntuk kad ni.....
xtaw la ok ke x kan....
tapi boleh la...
heheheheh

pic edit lagi....

28 Januari 2010


ni la hsail mungai ikan di kolam kat batu pahat.....
kalau teringin nak ikan keli jom pakat2 p mungai kat kolam batu pahat....

men futsal tadi jam 9.30 malam....

27 Januari 2010
men kat bukit chuping lorh.....
argh damm.....
kureng sket la kat si2....
padang dia licin la.....
nak control bola pown susah sket....
tapi ok ja......
geng lawan pown leh tahan gak la kegagahan depa...
tapi nak repeat len lorh....
hehehehe...
td keletihan lorh......
nak ajak membe lagi td pg pown ngam2 ja 5 org....
xda reserve....
urmmmmmm....
lotih sgt2......

ada gak na hari keboringan na...uhhuhu

26 Januari 2010
rini boring gak la kat ofis....
yang taw wat jerw duk edit gambar pas2 wat banner blog ni....ehehehhe
tgkla kat atas 2 dah ada banner baru la...
sambil duk menunggu arahan kat ofis tadi sempat gak la layan cerita anime K-ON...
yang mengisahkan 4 orang kawan yang ingin menubuhkan satu band untuk
festival sekolah.....
sambil2 layan cita 2 da la panggilan p usha2 komputer xpown tgk printer yang
bermasalah la....
argh......keja makin sket lak.....makin malas lak...
aduh tunggu ja pkul 5 ....
masa untuk pulang.....

ni la membe kelas aku.....



ni la membe2 aku masa di polteknik tuanku syed sirajuddin....
ni gambar masa dinner jabatan JTMK masa sem 2(Januari 09)....
mlm 2 boleh dikatakan meriah gak la......

baru edit semalam....

24 Januari 2010



ni la abg kepada bdak perempuan yang diatas sgt buas..ehhehehe.....

jumaat 15.01.2010

17 Januari 2010
hari ni sat ja kowt.....
coz kerja sampai kul 12tgh hr ja pas2 p sembahyang jumaat masuk balik kul 2.45ptg lak..
rini...p chechk cd-rom kat unit sulit gak la.....
aduh tergelak gak la bila p tgk cpu kat si2 la....
coz cd-rom xleh guna kabel ntuk supply current xbubuh la....
mcm mana la nak cd-rom 2....
pas2 kabel 2 dah siap sambung 1 prob la lagi....
kabel IDE xda la....
p turun ambik kat bilik maintanance minta kat abg ki...
nek balik p kat cpu 2 nak sambung kabel IDE tgk2 slot IDE penuh lak....urmmmm...
pikir2 kalau buang salah satu kabel IDE lain mesti hardisk atau floppy disk xleh guna coz hardware 2 gak guna kabel IDE la xguna kabel SATA.....
terpaksa la bgtaw kat kak 2 kata xleh wat sambungan la....
pas jumaat ja.....
p masuk kerja balik...
ptg 2 wat penghantaran PC kat unit2 yang xda PC lagi...
wat pemasangan mcm biasa ja...
ok la....sini sahaja la cta dia.....

khamis....14.01.2010

pepagi ri2.....
ralax ja pagi....
pas2 dkat ja nak sampai tgh hari ada la panggilan...
p check floppy disk coz xleh baca disket la...
chechk2 tgk floppy disk 2 rosak gantila yang lain...
pas2 pasang printer jenis OKI install driver printer lak...
tapi yang kecewa cpu sebelah gak tkar floppy disk gak coz rosak la....
tapi xleh guna...
coz kabel power supply putus ntuk support corrent kat floppy disk 2...
terpaksa la bawa balik ke bilik maintanance ntuk wat sambungan kabel len la....
dah siap trus p antaq balik kat unit sulit JPN la...
ptg 2 lak.....
format pc ja......
alhamduloillah la nasib bek la sal format ni dah da pengalaman la....
ehhehehehe...
setel ja kerja semua 2....relax ja sampai kul 5.....
coz masa ntuk pulang....

Rabu...

14 Januari 2010
Hari ini kurang sdkit sal angkt brg cuma pndah fail dri blik ICT ke stor ja.....yg best bos blanja mkan..pas2 p kat abg khalil wat kabel ntwrk...pndah PC mak kak syaza...pas rehat frmat PC ck anuar tp trbubuh Wndw XP SP3 la yg biasa gna SP2 ja tp da gak mslah tenet la xtaw gena srah kat cik yazin ja...pas2 wat pmsngan PC ntuk kegunaan sndri...cik wan minta tgk cpu n frmat..pas tgk ja cpu 2 xleh frmat coz da masalah hrdsk..n ptg 2 lak frmat pc cik kie n wat smbngan kabel IDE coz bru tkar hrdsk n pkai kabel IDE ja...smpai dsni sahaja..

Isnin dan selasa..

13 Januari 2010
Isnin-keja prtma yg dlakukan ialah wat kabel netwrk dri hub ke pc (straight cable)..p wat smbngan kabel dbhgian unit sulit JPN...pas2 wat pemasangan kabel sata dr hardisk ke mthrbrd...pas wat pmindahan meja ke blik sblah n memindah tona2 prntr,cpu n monitr ke stor...

selasa-prhmpunan pg.p wat kabel network kat unit sulit JPN. Wat perasingan set kmptr kat stor pas2 wat pemasangan pc n install sftware kat xpasti nama tmpat.bwak set pc Dell p wat prtkaran kat unit sulit JPN ntuk 3 pc...ptg lak p antaq pc kat sek sri indra n wat checking prblem kat pc d unit sulit JPN(masalah avast n menjdkan proses trlalu bnyak n pc xblh proses menyebbkn hang)..pas2 boot trlalu lama..

Sbuk apabla msuk prktikal..

12 Januari 2010
Maafla pasal update blog ini trgndla buat seketika krna dah msk wat prktkal kat jbtan pendidikan perlis.....aku cuba gak untk menyesuaikan dri d sana wlaupn xtaw apa akan brlaku dsana..........to be continue..

ingin wat 2syen ntuk darjah1-4

07 Januari 2010
nak la kongsi sket cta la...
tadi malam da la bdak kmpg aku ni dtg umah aku...
dia tnya adik aku la sal 2syen da x....
adk aku cakapla xdala....
tapi aku kesian la kat bdak 2....
coz dia nak blajaq la....
pas2 tadi ada la aku bincang dgn mak aku la...
mak aku kata ok gak.....
nanti mak aku sembang2 dgn mak bdak 2....
aku leh wat 2syen pown subjek mate la.....
huhuhuuh.....

hari khamis...lalalalala

hari ini....
pergh sejuk gla pas ujan....
malas nak wat keja len duk ingat nak sambung tido ja...
tapi xleh la ada perjanjian dgn Pak Aji(Pak Lang aku aku panggil pak aji) la....huuhhuhu
nak cari spare part gerek(basikal) anak dia kat area bukit keteri.....
kecian dia janji kelmarin tapi aku p repair PC membe aku dulu la....
ingatkan dan(sempat) balik pas2 nak p cari barang.....
tgk2 xdan(xsempat) balik lak dkat pkul 5 la....
sbb p ambik kasut kat kdai repair kasut la...
aku memang suka la kedai 2...
dia leh repair beg dgn tali pinggang aku yang rosak....
(tali pinggang dan beg 2 aku suka la)
ok la....xda apa lagi la nak cita.....huhuuhu
tunggula kalau ada cta yang akan datang lagi....

semangatnya Wan Afrina Puteri....


inilah hasil daripada kesabaran dalam menunggu ikan keli dimungai(pancing). Maw ikan keli bakar kerw???....
Jom ikut p mungai(pancing) kat kolam Batu Pahat, Perlis(kena bgtaw nama negeri satg dok ingat negeri Johor lak coz da Batu Pahat gak kat sana).
P mungai(mancing) ramai2 leh la wat ikan keli bakar.......

majalah dan flyers.


inilah majalh yang akan dikeluarkan xtaw bila la.....
masih dalam pembikinan cerita yang bukan2 didalamnya..
dibuat sempena mini projek Desktop Publishing
semasa sem 3 Julai 2009 bersama-sama
flyers dibawah ini.


contoh flyers yang dibuat


Elkasih - Kau Tigakan Cinta [HQ]

video


dalam video ini terdapat bdak2 poli PTSS.
(Projek Akhir Semester 3 Sesi Julai 2009 JRV)
lagu sekolah sesaja jerw....

video

lagu ini hanyalah untuk menghiburkan hati korang je...
huhhuhu..

keja edit bila ada mood.....

06 Januari 2010
senyuman yang manis.

minuman berkarbonat...
COCA-COLA.

mereka serasi bersama.

membe sekolahku yang bernama Syafiqa

hembusan rindu Wan Afrina Puteri


perkahwinan kawanku ini yang bernama Saiful


editing dengan menggunakan style LOMO.....
dan model ini bernama Wan Afrina Puteri.